Teknősbéka torta

Teknősbéka torta


Hozzávalók:

1.25 liter tej

12 dkg cukor

4 cs. vaníliás cukor

3 cs. vaníliás pudingpor

1 cs zselatin

50 dkg túró

2 cs babapiskóta vagy piskótatallér

lekvár

kivi 

szegfűszeg

alma

banán

Elkészítése:

  • 2.5 dl tejben elkeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudigporokat, majd hozzáadjuk a többi tejet és a zselatint és sűrűre főzzük. Ha lehült belekeverjük a túrót.
  •  Egy kerek tálat kibélelünk folpackkal, majd rakunk bele egy kis krémet, majd babpiskótát, majd ismét krémet, majd babapiskótát, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére piskóta kerül. A piskóták ne érjenek ki a tál széléig. Takarjuk le folpackkal 
  • , és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  • Másnap levesszük róla a fóliát és óvatosan tálcára borítjuk és lehúzzuk róla a fóliát. A kivit meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük, ezzel borítjuk be a teknős estét. A lába banánból a feje almából készült, de kirakható kiviből is.

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

További cikkek »