Rakott túrógombóc vanilia pudingban sütve
A szokásos módon begyúrom a túros gombóc tésztát,de beteszem a hűtőbe pihenni.
Hozzávalok:
- 50 dkg tehénturó
- 125 gramm búzadara
- 1 teáskanál cukor
- 2 db tojás
- 1 kávéskanál só
-1 citromból nyert citromhéj
Közben egy jénait kivajazok 3 dl tejhez adok egy csomag vaniliás pudindport,
kézi habverővel csomómentesre keverem.
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
-Két nagy doboz tejfölt 4 csomag vaniliás cukorral és
-20 dkg porcukorral kikeverek.
-A tésztából vizes kézzel gombócokat formálok,és NYERSEN belarakom
a kivajazott jénaiba.
Erre öntöm a pudingos tejet,majd a tejfölt is.
Letakarva 180 fokon 30 percig sütöm,ezután 160 fokon megpiritom a tetejét.
Porcukorral hintve tálalom, mellé még egy pohárnyi vaniliás cukorral kikevert tejfölt tálalok.
Ez a recept a ReceptVilága magazinban jelent meg. Itt tudod a többi receptemet is megtekinteni: https://receptvilaga.hu/
Cikkajánló