Linzer karika sárgabarack lekvárral

Linzer karika sárgabarack lekvárral


Hozzávalók:

60 dkg liszt

40 dkg ráma

20 dkg cukor

1,5 csomag sütőpor

2 cs vaníliás cukor

2 tojás sárgája

1 citrom héja

Elkészítése:

Az alapanyagokból összegyúrom a tésztát. Először a zsíradékot elmorzsolom a lisztben, ezután teszem bele a többi alapanyagot és összegyúrom.

Fél órát pihentetem hideg helyen, majd kb. 1 cm vastagra kinyújtom és kiszaggatom. Az alsó formákat nem lukasztom ki középen.

180 fon sütöm, hamar megsül, figyelni kell. Ha kihült lekvárral összeragasztom a telt és a lukas formákat.

Jó étvágyat!

Ez a recept eredetileg a Recept Lapja Magazinban jelent meg.

További cikkeimet ITT tudod elolvasni.

Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

További cikkek »