Kilátó a Móra Ferenc Múzeum tetején

Kilátó a Móra Ferenc Múzeum tetején


Kilátó a Móra Ferenc Múzeum tetején

IMG_6842

 

A Móra Ferenc Múzeum tetején lévő két kilátóról a magasból nézhetünk le Szeged belvárosára. A kisebb kilátóból a Széchenyi tér környéke látható, a nagyobb kilátóból pedig a Tisza és a Belvárosi híd figyelhető meg. A nagyobbik kilátóban egy különleges eszköz, egy kronoszkóp várja az érdeklődőket. Ebbe belenézve az 1870-es évek szegedi belvárosa tárul látogatóink szeme elé.

 

A kilátók előterében, az épület padlásterében egy kamarakiállítás mutatja be az egykori szegedi belvárost: az 1870-es évekbe utazhatnak vissza a látogatók egy 3D-s animáció segítségével. Az animációban a belváros egykor volt épületeit, látképét mutatják be; az egyes épületeket megérintve feltárul azok története is. Emellett a Móra Ferenc Múzeum történetét is megismerhetik az érdeklődők.

 

A tetőkilátók megközelítése: a múzeum csigalépcsőjén keresztül feljutunk a padlástérbe, ahonnan újabb lépcsősor vezet a kamarakiállítás terébe. Innen egy-egy feljárón keresztül juthatunk fel a tetőre.

A feljárók meredeksége miatt kérjük, hogy idős és kisgyermekes látogatóink körültekintéssel használják azokat! A kilátók viharos időben nem látogathatóak.

 

A nagyobbik kilátó:

IMG_6840 

IMG_6841 

IMG_6843

 

 

 

A kisebbik kilátó:

IMG_6845 

IMG_6844

 

Kiállítótér és feljárók a kilátókhoz:

IMG_6838 IMG_6847

Ha egyszer innen valaki látja Szegedet, sohasem feledi.

 

Ez a cikk eredetileg a SzínesVilága magazinban jelent meg! 
További cikkeket  ITT OLVASHATSZ!


 
Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

További cikkek »