Kenyérlángos


Hozzávalók: 

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 1 kk. só
  • 1 tojás
  • 2 ek. olaj
  • 3 ek. tejföl
  • 2 közepes szem burgonya héjában főzve

Hozzávalók a tetejére:

  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg kockázott szalonna (vagy maradék sonka)
  • 2 db kisebb lilahagyma
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

1. Héjában megfőzöm a kruplit. Ha kihült meghámozom és lereszelem.

2. A langyos tejbe kevés cukrot teszek, belemorzsolom az élesztőt, hagyom szépen feljönni a tányérban.

3. A lisztet összekeverem a tészta hozzávalóival és a reszelt burgonyával. Jól összedolgozom és letakarva másfél órát kelesztem.

4. Egy gáztepsi aljába sütőpapírt terítek és a közepére borítom a tésztát. Középről indulva szépen szétterítem úgy, hogy mindenhova egyforma vastagságban jusson belőle.

5. Megkenem a tetejét tejföllel (ebbe akár 1-2 gerezd áttört fokhagymát is belekeverhetünk), megszórom kockázott szalonnával, reszelt sajttal és lilahagymával.

6. 150 fokon kezdem sütni, 15 perc után 180 fokra emelem a hőfokot és készre sütöm.

Jó étvágyat!

 

Ez a recept eredetileg a Recept Lapja Magazinban jelent meg.
További cikkeimet ITT tudod elolvasni.



Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

További cikkek »