Kávés-babapiskótás torta

Kávés-babapiskótás torta


Hozzávalók:

40 dkg babapiskóta

3 csomag vaníliás pudingpor (3x40g)

12 evőkanál kristálycukor

1.2 liter tej

3 dl főzött kávé

2 dl tejszín

1 dl rum vagy rumaroma

A díszítéshez tortadara vagy reszelt csoki

Elkészítése:

A kávét a tejjel, cukorral elkeverjük, ezzel megfőzzük a pudingot. A tortaformát kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rummal majd a puding 1/3 részét ráöntjük. A rétegezést még kétszer megismételjük. Egy órára hűtőbe tesszük, majd kivéve rákenjük a felvert tejszínhabot . Csokireszelékkel vagy csokidarával megszórjuk. 

Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, addig a babapiskóta megszívja magát és megpuhul. Jó étvágyat!

 

Ez a recept eredetileg a Recept Lapja Magazinban jelent meg.

 

További cikkeimet ITT tudod elolvasni.


Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

További cikkek »