Egy kisfiú mentette meg az albínó sünit

Egy kisfiú mentette meg az albínó sünit


A képeken látható tündéri sünit mentette meg a kisfiú Angliában


A hat éves Ruben Wiggins az angliai Otleyben (West Yorkshire) egy ritka albínó sündisznót talált és megmentette az életét. Ruben éppen az apját, Jeffet várta, amikor észrevette, hogy egy kis süni imbolyog az út közepén körülbelül 17.00 órakor. Látta, hogy szegény már alig él. Ruben azonnal rájött, hogy a sündisznónak nem szabadna kint tartózkodni napközben és segítségre van szüksége. Az eset még 2020-ban történt.


A 6 éves Ruben nem sokat gondolkodott: azonnal segített a sünnek, fotó: Pricly Pigs Hedgehog Rescue

 

Egy autó alatt rejtőzött el a kis állat, akit Ruben az édesanyjával kedvesen kicsalogatott, és elnevezték a sünit Jack Frostnak. Ételt adtak neki, amit a szomszédjuktól kértek, aki süniket szokott etetni és vízzel itatták.

A megmentett állatot a Prickly Pigs Sünmentő Egyesületbe vitték, utólag a szervezet irányítója Diane Cook azt nyilatkozta: "Amikor megkaptuk az üzenetet a Facebook oldalunkon, zavaros volt a leírás, és azt gondoltuk, hogy talán egy kedvtelésből tartott afrikai törpe sündisznó szökött el valaki otthonából."


Diane Cook süniket ment, fotó: Danny Lawson


Amikor Ruben az apjával megérkezett az egyesületbe, akkor látták, hogy ez az apró, tüskés fehér kis labda rózsaszín orral és szemekkel egy valódi albínó sündisznó.


Elképesztően aranyos a süni. Fotó: Dan Knight


Jacket megvizsgálták, és megállapították, hogy súlyosan kiszáradt, alultáplált, és fertőzött, kullancsokkal és bolhákkal volt tele, amelyek eltávolítása órákig tartott.


Süni a fűben. Fotó: Danny Lawson


Kézből etetik és gyógyulása után visszaviszik majd a vadonba. Cook azt mondta: "Jack jó úton halad a teljes gyógyuláshoz."


A gyönyörű süni szerencsésen megúszta. Fotó: Dan Knight

 

A vadon élő állatok biológusa, Dr. Toni Bunnell, aki a múltban albínó sündisznókat kezelt, azt nyilatkozta, hogy a vadonban életben maradnak. "Noha valószínűleg sokan azt gondolják, hogy a világos szín jobban láthatóvá teszi őket a ragadozók számára, valójában nem ez a helyzet. A vadonban eltöltött néhány nap után az albínó piszkos lesz és így jól tudja magát álcázni."


 

A süni a vadonban hamar koszos lesz, és így könnyen álcázza magát, fotó: Dan Knight

 

Forrás: 

shropshirestar.com

bbc.co.uk

fenti fotó: Dan Knight


Ez a cikk eredetileg a SzínesVilága magazinban jelent meg! 

További cikkeket ITT OLVASHATSZ !


Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

További cikkek »