Dolgozó hercegnők


A legtöbb kislány arról álmodik, hogy egy szép napon hercegnő lesz, de ez csak keveseknek adatik meg. Írásomban 10 olyan modern hercegnőt mutatok be, aki igyekszik viszonylag "normális" életet élni a kötelező hercegnői teendők mellett. A mai hercegnők élete nemcsak arról szól, hogy képviselik a monarchiát a csúcskategóriás eseményeken, hanem a legtöbbjük törekszik arra, hogy álmaik, céljaik legyenek kötelező feladataik elvégzése mellett. Igyekeznek úgy élni, mint bármely más ember a világon, van köztük olyan, aki nyitott a média figyelmére, és van, aki titkolni próbálja magánéletét.

Vérbeli hercegnők következnek, akik népüknél tiszteletet vívtak ki, és ez nemcsak kecses és hiteles jellemüknek köszönhető, hanem a mindennapi életben végzett eredményes munkájuknak is.

 

A norvég hercegnő, Martha Louise

Bár a hercegnő V. Harald király és Sonja norvég királynő legidősebb lánya, mégis öccse mögött csak a negyedik a trónöröklés sorában. Fizioterápiás tanumányait Hollandiában fejezte be, de sosem gyakorolta a szakmát, mert igazi szenvedélye az irodalom. Teljes munkaidőben üzletasszonyként dolgozik. Még televízióban is mesélt történeteket, emellett gyerekkönyveket is írt. Párjául egy dán írót választott, akivel három lánygyermeküket közösen nevelték 2017-ig, amíg el nem váltak. (Két évvel később a férfi öngyilkos lett és meghalt.) Martha Louise hercegnői címét sosem adta fel, de üzleti tevékenységeiben már nem használhatja.

 

A fotó forrása: face to face aktuell/Reporter/EastNews
 

 

A nigériai hercegnő, Keisha Omilana

Kunle Omilana nigériai herceg gyönyörű felesége valójában Kaliforniában született, és a nemzetközi ruházati és szépségmárkák modelljeként tett szert ismertségre. Divattervezői diplomával is rendelkezik. "Dolgozó hercegnőnek” tartják, akinek nem titkolt célja, hogy a nőknek és a fiataloknak hatalmat vívjon ki. 2017-ben létrehozta A fürtök koronája elnevezésű projektet, amelynek középpontjában a göndör haj helyes gondozása áll.

 

A fotó forrása: keishaomilana/Instagram
 

 

A brit királyi hercegnő, Anne

II. Erzsébet egyetlen lánya, aki jelenleg a 14. a trónöröklés sorában. A hercegnő mindig is érdeklődött a lovaglás iránt, olyannyira, hogy még az 1970-es évek montreali olimpiáján képviselte is csapatával az Egyesült Királyságot. 1971-ben pedig a BBC az év sportemberének választotta meg. A hercegnő Nagy-Britanniában jól ismert karitatív tevékenységéről, életét a jótékonykodásnak szenteli, több mint 200 jótékony szervezet védnöke, és hosszú évek óta egy ismert civil szervezet elnöke.

 

A fotó forrása: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM/Abaca/East News
 

 

A burundi hercegnő, Esther Kamatari

Habár Kamatari hercegnő megtartotta Burundi, vagyis a Kelet-Afrikában található ország hercegnői címét, a monarchiát valójában már megszüntették az 1960-as években. A hercegnő Párizsba ment, ahol elkötelezte magát a modellkedés mellett, majd író lett.

 

A fotó forrása: Domine-Marechal-Wyters/ABACA/East News
 

 

Cambridge hercegnője, Catherine

A korábban egyszerűen csak Kate Middleton néven ismert hercegnő művészettörténeti diplomát szerzett és miután William herceg feleségül vette, a brit monarchia tagja lett. Az egyik legbájosabb mosolyú hercegnő a Windsor-kastélyban, és azt tartják róla, hogy nemcsak kívülről szép, de a belső tulajdonságai is varázslatosak. Fő feladata, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészségi problémáktól szenvedőkre, ezért is indította el 2016-ban férje öccsével és sógornőjével, Harry herceggel és Meghan Markle hercegnővel a Heads Together kampányt.

 

A fotó forrása: MEGA/Mega Agency/East News
 

 

Brabant és Belgium hercegnője, Elisabeth

A trónöröklés sorában ő az első jelenleg, köszönhetően annak, hogy törölték azt a törvényt, amely korábban nem tette lehetővé azt, hogy nők is átvehessék a koronát. A gyönyörű, 19 éves hercegnő kötelező katonai kiképzésben részesül, hogy a jövőben királynő lehessen.

 

 

A fotó forrása: JOHN THYS/AFP/East News

 

Jugoszlávia koronahercegnője, Katherine

Mondhatjuk, hogy a hercegnő rendkívül sokoldalú és világlátott is: Görögországban született, de gyermekkora egy részét Svájcban töltötte. Az Egyesült Államokban üzleti tanulmányokat folytatott, és különböző országokban élt, köztük Afrikában és Ausztráliában is. A hercegnő folyékonyan beszél négy nyelven, és az irodalom mellett a zene is elbűvöli. A szerbiai / jugoszláviai koronahercegnő 1985-ben kötött házasságot Sándor szerb herceggel, aki a második férje.

 

 

A fotó forrása: AFP/East News

 

Szászország (Turnovo) hercegnője, Miriam

A hercegnő egy spanyol nemesi család leszármazottja, aki feleségül ment II. Simeon cár fiához, Kardam-hoz, aki Turnovo hercege. Bár a herceg születésekor már megszűnt a monarchia, ő mégis megőrizte bolgár királyi címét. A hercegnő – bár történelmet és földrajzot tanult Madridban – mégis inkább ékszereket tervez. Ez nemcsak a munkája, de a szenvedélye is. Jelenleg Londonban él, és luxus ékszersorozata elkészítésének szenteli minden idejét.

 

 

A fotó forrása: SOLARPIX.COM/East News

 

Catharina-Amalia Orange hercegnője

A mindössze 17 éves Catharina-Amalia áll az első helyen a holland trónutódlás során, tehát feltételezhetően királynő válik belőle. A fiatal hercegnő három nyelven beszél folyékonyan, és összes tanulmányát – hasonlóan apjához, Willem-Alexander királyhoz – állami iskolákban végezte.

 

A fotó forrása: MEGA/Mega Agency/East News
 

 

Värmland hercegnője, Sofia

Az összes hercegnő közül talán a legsokoldalúbb Sofia Kristina Hellqvist, aki különböző pozíciókat töltött be a munka világában egészen addig, amíg Charles Philip, Värmland hercege feleségül nem vette. A hercegnő dolgozott pincérnőként, de modellkedett is, sőt még valóságshow-kban is szerepelt, valamint nyitott egy jógaközpontot New York-ban. A hercegnő a folyamatos munkavégzés mellett egy ideig Afrikában élt, ahol segített a rászorulókon, jelenleg pedig önkéntesként dolgozik egy kórházban.

 

A fotó forrása: FaceToFace/REPORTER/EastNews
 

 

Forrás:

brightside.me


Ez a cikk eredetileg a SzínesVilága magazinban jelent meg! 

További cikkeket ITT OLVASHATSZ !


Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

További cikkek »