Diana hercegné, a stílusikon

Diana hercegné, a stílusikon


Diana hercegné divatstílusa a mai napig egy olyan ajándék, amelyet folyamatosan kapunk tőle. Bár igazából ezeket a gyönyörű és elegáns stílusban készült ruhákat az 1980-as években és az 1990-es években viselte a hercegné, ez a stílus a mai napig megállja helyét. Most bemutatjuk a néhai hercegné 18 legemlékezetesebb ruháját, amelyek bizonyítják, hogy Lady Di nemcsak a nép hercegnéje volt, de a divat koronázatlan királynője is.

 

1. Mesebeli esküvői ruha


Diana hercegné az esküvői ruhájában, 1981. július 29. A ruhát David és Elizabeth Emanuel tervezte.

(A fotó forrása: Fox Photos/Getty Images)

 

Diana menyasszonyi ruhája vitathatatlanul a világ leghíresebb esküvői ruhája. A ruhát az akkori férj és feleség, David és Elizabeth Emanuel csapata tervezte, selyemtaftból készült, és egy 25 méteres uszály díszítette.

                                   

2. A cannes-i fesztivál slágere

Diana hercegné és Károly herceg éppen megérkezik az 1987-es Cannes-i Filmfesztiválra. A képen a hercegné egy Catherine Walker által tervezett halványkék selyem sifonruhát viselt.

(A fotó forrása: Tim Graham/Getty Images)

 

Azzal a ruhával, amelyet Diana hercegné viselt az 1987-es Cannes-i Filmfesztiválon, egyértelműen ellopta a show-t. Diana pánt nélküli, halványkék selyem sifon ruháját Catherine Walker tervezte, a hercegnővel együttműködve. A megjelenést Grace Kelly ruhája ihlette, amelyet Alfred Hitchcock To Catch A Thief című művében (1955) viselt a színésznő. Diana hercegné gyémánt fülbevalókkal, gyémánt karkötőkkel és fémes sarkú cipővel tette még gyönyörűbbé a megjelenését.

 

3. Hétköznapi megjelenés


Diana hercegné és Vilmos herceg a Guards Polo Clubban, 1988 körül.

(A fotó forrása: Tim Graham Photo Library / Getty Images)

 

Ez az a viselet, ami időtlen és a mai napig divatban van, valószínűleg ez már örökre így is marad. A hercegné lezseren öltözött, farmert, csizmát, baseballsapkát és egy pulóvert viselt a Guards Polo Clubban. Ez az öltözék pont megfelelt az alkalomnak.

                             

4. Kockás ruhában a hercegné


Diana hercegné és Károly herceg Chambordban, Franciaországban, 1988. november.

(A fotó forrása: Georges De Keerle/Getty Images)

 

Ez a csodás kabát, amit Diana visel a képen, ma is divatos lenne. Egy 1988-as hivatalos franciaországi látogatása során Diana hercegné piros-fekete kockás kabátot vett fel, amely rendkívül jól illett a Fegyverszünet és Emlékezés Napján kötelezően hordott pipacs jelvénnyel.

 

5. A hercegné stílusos a hóban is


Vilmos herceg, Diana hercegné és Harry herceg síel az ausztriai Lechben.

(A fotó forrása: Julian Parker / Getty Images)

 

Íme, Diana hercegné imádott fiaival, Vilmos herceggel (bal szélső) és Harry herceggel (jobb szélen) Lech-ben, Ausztriában. Bár Diana sokkal elegánsabbnak néz ki, mint ahogy mi valaha is síelni fogunk, de azért azt meg kell jegyeznem, hogy ezen a felvételen Harry herceg ellopta a show-t, valószínűleg soha egyikünk sem lesz olyan menő, mint a kis herceg a képen.

 

6. A kiegészítők királynője


Károly herceg és Diana hercegné Bangkokban, 1988. február.

(A fotó forrása: Georges De Keerle/Getty Images)

 

1988-ban, egy thaiföldi bangkoki hivatalos látogatás során Diana hercegné egy teljesen egyszerű öltözékben jelent meg: fehér térdig érő szoknyát és mintás blúzt viselt. Kiegészítői azonban feldobták ruháját. Egy élénk kékeszöld övet viselt a hercegné, ami az egész megjelenését megemelte, és hát az a fehér napszemüveg, egyszerűen tökéletes választás volt.

 

7. Tetőtől talpig gyöngyben


Diana hercegné „Elvis-ruhát” viselt a hongkongi Kulturális Központban tett látogatása során.

(A fotó forrása: Tim Graham Photo Library/Getty Images)

 

Diana hercegné eredetileg ezt az „Elvis-ruhát” viselte hongkongi utazása során – a gyöngysorral a kínai kultúrát képviselve. Később újra felvette a gyöngyruhát az 1989-es British Fashion Awards-on. A ruha azért viseli Elvis Presley nevét, mert a zene királya rajongott flitteres kezeslábasaiért.

 

8. „Én… Diana hercegné?”

Diana hercegné Virgin Atlantic pulóverben hagyja el a londoni Chelsea Harbour Clubbot 1995 novemberében.

(A fotó forrása: Anwar Hussein/Getty Images)

 

A hercegné szívesen viselt a hétköznapokban sportos öltözéket, amelyek ma is fő ruhadaraboknak számítanak. Diana hercegné fontos szerepet játszott a '90-es évek motoros rövidnadrágjainak és bő pulóvereinek trendjében, amelyek semmit nem veszítettek népszerűségükből. Ezen a fényképen Lady Di narancssárga rövidnadrágot és egy tengerészkék „Fly Atlantic” pulóvert visel, amelyet Sir Richard Branson ajándékozott neki.

 

9.  Bahama-Mama

Diana hercegné leopárdbőr fürdőruháját szaronggal fedte a Karib-tengeri Necker-szigeten történő nyaralása alatt.

(A fotó forrása: Tim Graham Photo Library / Getty Images)

 

Lady Di még nyaralás közben is valódi stílusikon volt. A Brit Virgin-szigeteken található Necker-szigetre tett utazása során egy csinos leopárdbőr fürdőruhát egy hozzáillő szaronggal párosított, így az egész együttest szellős nyaralási ruhává varázsolta.

 

10. Más stílusban


Diana hercegné a Queen's and Royal Hampshire Ezred tagjait látogatta meg a Howe Barracksban, Canterburyben, Kentben, 1995 májusa körül.

(A fotó forrása: Diana hercegné archívuma/Getty Images)

 

Diana hercegné rózsaszín Versace ruhát választott 1995-ben, amikor a canterbury-i Howe Barracksban járt. A rózsaszín együttes nagyon hasonlít Jackie Kennedy rózsaszín ruhájára, amelyet akkor viselt, amikor férjét 1963 novemberében meggyilkolták.

 

11. Fekete bárány pulóver        


Diana hercegné és Ronald Ferguson őrnagy egy pólómérkőzésen a Smith's Lawn-ban, a Guards Polo Clubban, 1983 júniusában. Lady Di Muir és Osborne „fekete bárány” pulóvert visel.

(A fotó forrása: Diana hercegné archívuma/Getty Images)

 

Diana hercegné először 1980-ban, egy pólómeccsen debütált a Warm and Wonderful által készített fekete bárány pulóverében. Később azonban 1983-ban egy másik pólómérkőzésen viselte ugyanezt a pulóvert. Talán ez jelezte, hogyan tekint magára a királyi családban. Úgy tűnik, mintha a pulóveren keresztül adott volna nyilatkozatot a nyilvánosság számára, hiszen sokan a család fekete bárányaként tekintettek a néhai hercegnére.

 

12. A melegítőnadrág nagy divat       

Diana hercegné elvitte Harryt és Vilmost a Wetherby Iskolába, 1989. április.

(A fotó forrása: Tim Graham Photo Library/Getty Images)

 

A hercegné aztán tényleg bármit felvehetett, mindenben varázslatosan nézett ki. Még a melegítőnadrág is emlékezetes külsőt varázsolt számára. Amikor 1989-ben Vilmos herceget és Harry herceget elvitte az iskolába, Lady Diana nem éppen ünnepi öltözékbe öltözött. Egy blézer, egy barna csizma és a sötétkék baseballsapka viszont feldobta a viseletet, és így valódi stílust teremtett megjelenésével.

 

13. Egy ikonikus ruha egy ikonikus tánchoz


Diana hercegné John Travoltával táncol a Fehér Házban, 1985. november 9.

(A fotó forrása: Handout/Getty Images)

 

Diana nem véletlenül kapta a Szívek királynője nevet, hiszen valószínűleg mindenki szívébe belopta magát, amikor John Travolta színésszel táncolt egy vacsorán. A vacsorát 1985-ben Reagen elnök és felesége tartotta a Fehér Házban. Ehhez az azóta rendkívül híressé váló tánchoz Lady Di egy éjkék, vállra szabott bársonyruhát viselt, amelyet Victor Edelstein tervezett, és amelyet később körülbelül 347 000 dollárért adtak el egy aukción.

 

14. A művészetek szerelmese


Diana hercegné a Hattyúk tava című előadásán vesz részt a londoni Colosseumban 1989 júliusában.

(A fotó forrása: Tim Graham/Getty Images)

 

A hercegné a művészetek szerelmese volt, és élete során gyakran járt balettre és az operába. A londoni Colosseumban a Hattyúk tava című balett előadáson tartózkodik egy lenyűgöző fehér és rózsaszín ruhában, rózsaszín cipővel és rózsaszín táskával. Ezt a ruhát szintén Catherine Walker tervezte.

 

15. Egyedül a Tádzs Mahal-nál        


Diana hercegné a Taj Mahal előtt, 1992. február 11.

(A fotó forrása: Diana hercegné archívuma/ Stringer/ Getty Images)

 

1992-ben a Tádzs Mahalba egyedül utazott el a hercegné, és tökéletesen párosította az élénk lila színű szoknyát egy élénkpiros kabáttal és sárga felsővel. Később az utazása során Lady Di elkészítette az egyik legemlékezetesebb fotóját – egyedül ült egy padon, a Tádzs Mahal előtt. Károly herceg és Diana hercegné ugyanebben az évben jelentették be válásukat.

 

16. Mindenki szereti a jó öltönyt  


Diana hercegné meglátogatja bátyja, Charles Althrop újszülött gyermekét a St. Mary's Kórházban, 1994. március 15-én.

(A fotó forrása: Julian Parker/Getty Images)

 

Bár Diana hercegnére mindenki úgy gondol, mint aki állandóan lenyűgöző ruhákban járt, néhány emlékezetes kivétel azért akadt. Mint például a képen látható öltöny, amelyben a hercegné olyan, mintha egyenruhát viselne. 1994 márciusában viselte Lady Di ezt az egyszerű fekete öltönyt, mintás nyakkendővel és arany övvel, amikor meglátogatta bátyja újszülött gyermekét a St. Mary's kórházban.

 

17. Szükségünk van egy postáskabátra most


Diana hercegné az Alton Towers vidámparkba látogat Vilmossal és Harryvel, 1994 áprilisa körül.

(A fotó forrása: Julian Parker/Getty Images)

 

Diana hercegné számos alkalommal viselt felsőruházatként Philadelphia Eagles postáskabátot. Itt a régi NFL-kabátot viseli, miközben Vilmos herceggel és Harry herceggel szórakozik az Alton Towers vidámparkban 1994-ben.

 

18. Édes, édes bosszú


Diana hercegné Christina Stambolian ruhájában érkezik a londoni Serpentine Gallery-be, 1994. június.

(A fotó forrása: Diana hercegné archívuma/ Getty Images)

 

Ez a valaha viselt leghíresebb kis fekete ruha, amit bosszúruhának is szokás nevezni. Diana 1994-ben a Serpentine Gallery nyári buliján viselte ezt a vállat szabadon hagyó Christina Stambolian ruhát. Azon az estén debütált a hercegné a ruhában, amikor Károly herceg nyilvánosan beismerte a viszonyát Camilla Parker-Bowlesszal.

 

 

Forrás:

thevintagenews.com

Felső kép: Tim Graham/Getty Images


Ez a cikk eredetileg a SzínesVilága magazinban jelent meg! 

További cikkeket ITT OLVASHATSZ !Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

További cikkek »